Over GulsFashion

In heel Overijssel is geen Islamitische kleding te vinden’, stelt Gülen Özekes.
Gülen heeft  in 2009 een grote stap genomen, een eigen modezaak met islamitische kleding aan de Beeklustlaan. ‘En vooral niet onbelangrijk’, zegt Gülen, ‘dicht bij de uitvalswegen van Almelo.

Mijn klanten komen namelijk vanuit alle windstreken, omdat er weinig tot niets in deze omgeving te vinden is in culturele kleding uit de Marokkaanse en Turkse cultuur. Tevens maak ik alle jurken, jasjes en broeken indien nodig op maat (coupeuse). Ik verstel de kleding in mijn eigen zaak, ook gewone (eigen) kleding waar iets aan moet gebeuren. Ook verkoop ik kleding voor henna-avonden. Wanneer vrouwen uit de Islamitische cultuur gaan trouwen houden ze vooraf een hennafeest, in speciale kledij. Hetzelfde geldt voor de besnijdenisfeesten. Ook hiervoor heb ik de juiste (kinder)kleding en kostuums voor de jongetjes.’ Gülen heeft al eens alle (landelijke) kranten gehaald.

Ze was de eerste die ging zwemmen in een burkini in de zwembaden van Vriezenveen en in het Sportpark, óók burkini’s worden verkocht bij Gul’s Fashion. Collectie is al uitgebreid met avondkleding galajurken, speciale breiwerken, en feestelijke schoenen.’ ( zie ook assortimenten ). Ook dames die een zonneallergie hebben kunnen hun hart ophalen bij Gul’s Fashion. Waarom lopen sommige vrouwen uit Marokko en Turkije wel met een hoofddoek en andere niet? Volgens Gülen kunnen we het vergelijken met bijvoorbeeld Rijssen en Almelo. ‘De één leeft volgens de exacte leer van de Bijbel en Koran en de ander niet.

Wij Hebben een Collectie die alle culturen aanspreek. Dus kom rustig kijkje nemen in onze winkel, wij hebben altijd koffie klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *